Sayın Adnan Oktar’ın Fahri Başkanlığını yaptığı Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı, Milli Değerleri Koruma Vakfı ve Milli Değerler Vakfı’nın ortak düzenledikleri 3. Uluslararası Yaşamın ve Evrenin Kökeni Konferansı, bu yıl Amerika, Avusturya ve İtalya’dan gelen konularında uzman 8 bilim adamının katılımıyla Fairmont Quasar Hotel, İstanbul’da düzenlendi.
28 Nisan 2018 Cumartesi günü gerçekleşen konferansımıza çok değerli misafirlerimiz; bilim insanları, akademisyenler, konsoloslar, büyükelçiler, vakıf ve dernek başkanları, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinin temsilcileri, düşünce kuruluşları, sanatçılar, sporcular, iş dünyasının tanınmış yöneticileri, gazeteciler ve yazarlar dahil olmak üzere 600 kişi katıldı. Sn. Bülent Özveren’in sunumuyla konferans, İstiklal Marşı ve Şehitlerimiz için Saygı Duruşu ile başladı. Sn. Altuğ Berker’in açılış konuşmasının ardından konferansı düzenleyen Teknik ve Bilim Araştırma Vakfı, Milli Değerleri Koruma Vakfı ve Milli Değerler Vakfı Fahri Başkanı Sayın Adnan Oktar’ın bilimsel ve kültürel çalışmaları, 300’den fazla kitabı, 73 dile çevrilen eserlerinden yararlanılarak hazırlanan 5000’den fazla konferans, belgesel, yurt dışında 250’den fazla basın yayın organında yayınlanan makaleleri ve canlı yayın programları hakkında kısa bir tanıtım filmi izlendi. Konferansta 2 ayrı oturum kapsamında:
Dünya çapında çalışmalarıyla tanınan 8 yabancı bilim insanı evrim teorisinin geçersizliğini bilimsel delillerle açıkladılar
Yaşayan fosiller sergisiyle, dünya tarihi boyunca yaratılmış tüm canlıların hiçbir evrim süreci geçirmedikleri ve ilk yaratıldıkları andan itibaren değişmedikleri gösterildi.
Yaşamın Kökeni filmi ile, Allah’ın göklerde ve yerde gözlemlediğimiz Yaratılış Delillerini içeren özlü bir anlatım yapıldı.
Bilimin farklı dallarını bir araya getiren konferansta aynı zamanda, sanatın çeşitli dallarını temsilen dans ve müzik gösterileri yer aldı.
Perküsyon gösterisi ve İstanbul Dance
Factory’nin dans performansının yer aldığı konferans programında öğle yemeğinde bir araya gelen katılımcılar ve bilim dünyasının önde gelen isimleri, kültürel ve bilimsel bir ortamda fikir alışverişinde bulundular.